tirsdag 18. november 2008

Riga neste! Seminar med skolen. Noe uvisst over det hele, men egentlig ligge alt til rette for et godt faglig utbytte. Vi skal se på det å skrive - og faktum er jo at vi, som mennesker, nå skaper mer tekst enn noen gang i historien. Det er både godt og vondt på samme tid. Tidligere var det noe opphøyd ved det å skrive. Det var en ære å få utgitt tankene sine. Noen av de tankene har stått som påler og er det som mye av vår kulturarv og selvforståelse hviler på.



Samtidig er det noe elitært over det! I dag kan hvem som helst kringkaste tankene sine til verden! Men så er jo spørsmålet igjen - Hvem skal lese dem? Hvem har for eksempel lest min blogg! Det er sikkert ikke mange, så den viktigste effekten av det å skrive er nok å rydde oppe i eget hode.



Men vi ser også at når mange tenker, skriver, setter tankene sine inn i et system så kan det bli et utrolig kraftig redskap. Se på wikipedia, youtube. Nå ser man snart daglig youtube-videoer på dagsrevyen, og da forstår man at her fører tankedugnaden frem! Det skapes forståelse og innsikt som ALDRI kunne fremkommet gjennom et statisk leksikon.



Det er noe å tenke på det...jeg prøver!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er noe å tenke på.

Og god tur!

TEA sa...

Takker.... Skriver sikkert noe mer her senere. Begynte på "guttejenta" di i går.... Et rart begreo